avocado

Avocado

Avocado is een ideaal fruit om gewicht mee te verliezen. Ze bevatten enkelvoudig onverzadigde vetten, ook wel de goede vetten genoemd. Deze vetten versnellen je stofwisseling en deze vrucht kun je gerust een super vetverbrander noemen.

Behalve goed voor vetverbranding, verlaagt avocado je cholesterol en het risoco op hart- en vaatziekten. Daarnaast wordt van avocado vermeld dat het ontstekingsremmend is en dit fruit een gunstig effect heeft op de bloedsuikerspiegel.

avocado

Bevat:
vitamine:E, K, B6, Kalium, Koper

Bewaren:
Onrijp: Buiten de koelkast
Rijp: In de koelkast.

Gebruik je slechts een halve avocado, dan kun je de andere helft (met pit) het best in folie in de koelkast bewaren. Besprenkel hem dan wel even met wat olijfolie of citroensap.

Met een plakje ui op de halve avocado gedrukt en dan in de koelkast werkt ook perfect. En nee...de uiensmaak gaat niet in de avocado zitten.

Bereiding en gebruik
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees er uit. Besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Gebruik het in salades of maak zelf je eigen gezonde guacamole, te gebruiken als bijgerecht of als spread op je brood.

Recept Guacomole
Guacomole maak je snel en gemakkelijk zelf en smaakt, vers gemaakt, stukken beter dan eentje uit de supermarkt.

alles-over-afvallen

Recept Guacomole

avocado

ingredienten

  • rode peper
  • 2½ teen knoflook
  • 1 tl zeezout
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen


  1. Verwijder bij de peper de zaadlijsten en de zaadjes, snij in stukjes en doe in de vijzel, samen met de knoflook en het zout.
  2. Maak er een gladde massa van.
  3. Lepel het vruchtvlees uit de avocado’s, snijd het in stukjes en prak deze grof met een vork. Meng nu alles door elkaar en voeg 3 a 4 el limoensap toe.
  4. Direct gegeten is deze het lekkerst, anders met vershoudfolie op de guacamole gedrukt (zonder lucht er onder en niet te lang) in de koelkast bewaren.

Online overzicht van voedingsmiddelen als groenten, peulvruchten, zuivel, enz. welke als perfecte vetverbranders helpen om overgewicht en buikvet te bestrijden. Afvallen, ofwel gewicht verliezen hoeft niet moeilijk te zijn. Met gezonde voeding - geen zwaar dieet - en voldoende beweging wordt de weegschaal je beste vriend.
Copyright © 2013 -
SuRish int. - all rights reserved


Contact

metatags.org

Jeroen van Oostrom-Freedigitalphotos.net

nixxphotography-Freedigitalphotos.net

Disclaimer