amandelen

Amandelen

Noten - en dan vooral amandelen - houden je eetlust onder controle. Amandelen zijn een bron van vezels en meervoudig onverzadigde vetzuren, de goede vetten dus!

Amandelen versnellen je stofwisseling en werken dus uitstekend om gewicht te verliezen. Daarnaast geven ze je een vol gevoel. Twee vliegen dus in één klap.

Je kunt ze verspreid over de dag eten als snack, in een groene- of fruitsalade. Een stuk of 20 amandelen per dag is perfect.

amandelen

Bevat:
vitamine: E, kalium, mangaan, fenylalanine (aminozuur), vezels, onverzadigde vetten

Bewaren:
Op een droge plek

Superfood
Amandelen behoren tot de meest gezonde noten en hebben veel meer voordelen dan alleen vetverbranden. Ze zijn goed voor je cholesterol, je bloed en bloeddruk, je hart en je hersenen, en voor je spijsvertering.

Ook hebben deze noten een beschermende werking tegen diabetes en - volgens de laatste inzichten - vanwege de vezelrijkheid tegen darm- en slokdarmkanker.

Geroosterde amandelen of walnoten
Vers gebrand zijn ze het lekkerst en zelf roosteren is niet moeilijk


geroosterde-noten

ingredienten

  • 200 gr amandelen (of walnoten)
  • 1 el olijfolie
  • liever geen zout, maar anders 2 tl zeezout of himalayazout

alles-over-afvallen
  1. Meng de amandelen, de olijfolie (en het zout) goed.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  3. Verdeel de noten over een met bakpapier bedekte bakplaat.
  4. Rooster ongeveer 15 tot 20 minuten of totdat de geur uit de oven je tegemoet komt (dit is een beetje afhankelijk van welk soort oven je in gebruik hebt) en pas op dat je amandelen niet verbranden.

Online overzicht van voedingsmiddelen als groenten, peulvruchten, zuivel, enz. welke als perfecte vetverbranders helpen om overgewicht en buikvet te bestrijden. Afvallen, ofwel gewicht verliezen hoeft niet moeilijk te zijn. Met gezonde voeding - geen zwaar dieet - en voldoende beweging wordt de weegschaal je beste vriend.
Copyright © 2013 -
SuRish int. - all rights reserved


Contact

metatags.org

Jeroen van Oostrom-Freedigitalphotos.net

nixxphotography-Freedigitalphotos.net

Disclaimer